ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Νικήτη – Χαλκιδική


Τοπικές Πληροφορίες

Η παλιά Νικήτη, είναι χτισμένη πάνω στο λόφο, και εξαπλώθηκε γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικήτα που κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Το παλιό χωριό γοητεύει τους επισκέπτες με την υπέροχη μακεδονική αρχιτεκτονική του, τα σπίτια που είναι χτισμένα από πέτρα με το παραδοσιακό χρώμα της.

Στη Νικήτη υπάρχει ό,τι μπορεί να φανταστεί ένας επισκέπτης. Παραδοσιακές ταβέρνες, ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι, εστιατόρια, cafe και bar, beach bar, εστιατόρια, καταστήματα fast food και σούπερ μάρκετ. Επιπλέον θα βρείτε τραπεζα, μηχανήματα ανάληψης χρημάτων διάφορων τραπεζών, ιατρείο, κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ) και ταχυδρομείο.

Οι παραλίες της Χαλκιδικής

Η περιοχή της Νικήτης είναι μεγάλη και κοντά υπάρχουν διαμαντένιες παραλίες, από τις καλύτερες της Χαλκιδικής, όπως η ακτή Αη Γιάννη, η παραλία Σπαθιές, το Καρύδι στη Βουρβουρού, η παραλία στην Ελιά Νικήτης και η ακτή Κοβίου. Ωστόσο η βραβευμενη με την γαλαζια σημαια παραλία της Νικήτης είναι ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς διαθέτει ζεστά νερά και ο βυθός είναι αμμουδερός και ρηχός.

Παραλίες Νικίτη

Οι παραλίες της Σιθωνίας χαρακτηρίζονται για τα γαλανά τους νερά και την καθαριότητα της θάλασσας.

  • Ακτή Αγίος Γεώργιος-Νικήτη - Ακτή Καλογριάς
  • Ακτή Λαγόμανδρα - Ακτή Βουρβουρού
  • Ακτή Άγιος Ιωάννης - Ακτή Πόρτο Καρράς
  • Ακτή Νέου Μαρμαρά - Ακτή Ελιά και πλήθως άλλων

Η πρόσβαση σε αυτές οδικώς από το Dandelion Suites εντός 5 έως 20 λεπτών.

Πώς να έρθετε

Οδηγίες Πρόσβασης

  • Από τον Νέο Μαρμαρά οδικώς 20 km
  • Από κέντρο Θεσσαλονίκης οδικώς 90 km (χρόνος λιγότερος από 1 ώρα)
  • Πλησιέστερο αεροδρόμιο 88 km: Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», με απευθείας πτήσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Χάρτης

ΒΡΑΒΕΙΑ

Booking.com 2024
Booking.com
NEWSLETTER
Όνομα το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Email το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ